7 Δεκ 2017
0 σχόλια

« Απένταξη του Επικούρειου Απόλλωνος από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ »

Απένταξη του Επικούρειου Απόλλωνος από το ΕΣΠΑ
Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Φάμελος ανέφερε χαρακτηριστικά για την απένταξη του προγράμματος:


Μετα λύπης μας διαβάσαμε στον Βηματοδότη της 4ης Δεκεμβρίου 2017, (σας το επισυνάπτουμε), ότι το μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ο δεύτερος Παρθενώνας, Ναός του Επικούρειου Απόλλωνος, απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ είχε ενταχθεί, ύστερα από ενέργειες του τότε Υπουργού Πολιτισμού κου Τζαβάρα.

Ο προϋπολογισμός ανερχόταν στο ύψος των 1.350.000 ευρώ.

Δυστυχώς, εδώ και δύο χρόνια που τον προγραμματισμό  έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ για το Παγκόσμιο αυτό μνημείο, και ενώ ήταν διαθέσιμα περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ για τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Περιφέρειας, στην οποία ανήκουμε και εμείς.

Τουναντίον, για το θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, (πατρίδα του κου Περιφερειάρχη) διατέθηκαν 5.000.000 ευρώ, για το δε Ξενοκράτειο στο Μεσολόγγι, διατέθηκε το ποσό των 3.700.000 ευρώ., ενώ για τον Επικούρειο, 0 ευρώ.

Τη διάθεση των χρημάτων και τον τρόπο που εφαρμόζεται η πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη της Νότιας Ηλείας  την αφήνουμε στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ηλείας, με την υπενθύμιση ότι η Νότια Ηλεία ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.


Πηγή: iliaoikonomia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top