10 Μαΐ 2018
0 σχόλια

OΑΕΔ-Κοινωφελής: Στις 35.066 οι θέσεις σε Περιφέρειες, Δήμους, Δασαρχεία

OΑΕΔ-Κοινωφελής: Στις 35.066 οι θέσεις σε Περιφέρειες, Δήμους, Δασαρχεία
Σε προσλήψεις 35.066 ανέργων μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αναμένεται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, Περιφέρειες, Δήμοι και Δασαρχεία της χώρας.


Πρόκειται για δύο μεγάλες προκηρύξεις που θα δημοσιευτούν από τον ΟΑΕΔ και αφορούν τις προσλήψεις 25.000 ανέργων σε δήμους, 5.000 ανέργων σε Περιφέρειες και 5.066 ανέργων σε Δασαρχεία.

Προσλήψεις στα Δασαρχεία: Θέμα ημερών η προκήρυξη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ένθετου «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ, εντός της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για την πρόσληψη 5.066 ανέργων σε δασαρχεία της χώρας για την κάλυψη των αναγκών της αντιπυρικής προστασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πλέον είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει και η διαδικασία των αιτήσεων.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958, Α’ 128), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών.

Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι, δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ). Για την εφαρμογή της παρούσας, ως μέλη οικογενειών των ανωτέρω 1 και 2 κατηγοριών νοούνται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σύζυγοι της κατηγορίας 1 και ο εγγεγραμμένος άνεργος αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας της κατηγορίας 2.

Διάβασε αναλυτικότερα στην: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top