16 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Πανταζής Χρονόπουλος: «Η πολιτική δεν γίνεται με προσφυγές»

Πανταζής Χρονόπουλος: «Η πολιτική δεν γίνεται με προσφυγές»
Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ζαχάρως για την απόρριψη της προσφυγής Αλεξανδρόπουλου κατά της απόφασης για συνεργασία με την εταιρία Αλληλέγγυας Οικονομίας «Απόλλων»


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την προσφυγή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλου κατά της απόφασης του Δ.Σ. για έγκριση συνεργασίας του Δήμου με την εταιρία Αλληλέγγυας Οικονομίας «Απόλλων» μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης για εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Η προσφυγή κρίθηκε «απαραδέκτως υποβληθείσα» σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει η προϊσταμένη κ. Άννα Μητροπούλου, ενώ παράλληλα επικυρώθηκε η απόφαση 26/2018 του ΔΣ του Δήμου Ζαχάρως ως νόμιμη.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» σχετικά με την απόρριψη της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου:

«Για άλλη μία φορά ο κ. Αλεξανδρόπουλος θέλησε με το ζόρι να γίνει Δήμαρχος, κάνοντας προσφυγή κατά αποφάσεων του Δ.Σ. που έχουν ληφθεί για το καλό των δημοτών και του Δήμου.  Η πρώτη αφορούσε την απόφαση για τα κόκκινα δάνεια, την οποία χλεύαζε.

Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που κάναμε αυτή την πρόταση και στη συνέχεια ακολούθησαν οι άλλοι Δήμοι και τα Επιμελητήρια της χώρας. Ακόμα και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ακολούθησε αυτό τον δρόμο για τα δάνεια των στρατιωτικών.

Η τελευταία προσφυγή του κ. Αλεξανδρόπουλου αφορούσε την απόφαση του Δ.Σ. για συνεργασία με την εταιρία Αλληλέγγυας Οικονομίας «Απόλλων» για την συγκομιδή-αποκομιδή και ανακύκλωση των απορριμμάτων, η οποία μείωνε το κόστος από 550.000 ευρώ το χρόνο σε… μηδέν!

Και για αυτή την απόφαση, από την οποία ωφελείται ο Δήμος κατά 550.000 ευρώ και η οποία δίνει εργασία σε 20-30 άτομα ευπαθών ομάδων, ο κ. Αλεξανδρόπουλος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να την ακυρώσει.

Είμαστε ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που πήρε απόφαση σύμφωνα με τους Νόμους 4430/2016 και 4496/2017, μια απόφαση την οποία θα ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας συμβαδίζοντας με τις πρακτικές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και πάλι έχουμε να δηλώσουμε ότι η πολιτική δεν γίνεται με προσφυγές και μηνύσεις με στόχο το ίδιον συμφέρον, παρά μόνο με στόχο το συμφέρον του Δήμου της Ζαχάρως.

Μπορεί αν είμαι έκπτωτος, αλλά είμαι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ζαχάρως και δηλώνω ότι θα είμαι Δήμαρχος και για την επόμενη, πέμπτη συνεχόμενη θητεία».

Μιχάλης Δημητρόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top