19 Απρ 2018
0 σχόλια

ΣτΕ – Ελεύθεροι θα μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα οι μετανάστες που θα έρχονται πλέον στα νησιά

Ελεύθεροι θα μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα οι μετανάστες που θα έρχονται πλέον στα νησιά
Στο περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας στο οποίο βρίσκονται από τις 20 Μαρτίου του 2016, θα παραμείνουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Ρόδο και Κω, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Όσοι πρόσφυγες όμως έρθουν από εδώ και στο εξής, δεν θα εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, αντίθετα θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

Αναλυτικότερα, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσε να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, με οποία τέθηκε περιορισμός στην κυκλοφορία των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων στα επίμαχα 6 νησιά.

Κατόπιν αυτού, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, δημοσίευσαν την υπ΄ αριθμ. 805/2018 απόφασή του, με την οποία ακυρώθηκε η επίμαχη απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου.

Το ΣτΕ κατά πλειοψηφία, έκρινε ότι ο επίμαχος περιορισμός της κυκλοφορίας δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα ή από άλλη διάταξη υπερνομοθετικής ισχύος, αλλά πρέπει όμως για να επιβληθεί ο περιορισμός, να προκύπτουν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το περιοριστικό αυτό μέτρο.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο: lesvosnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top