23 Φεβ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Εκτεταμένη κατολίσθηση στο δρόμο Κρέστενα- Ανδρίτσαινα

Εκτεταμένη κατολίσθηση στο δρόμο Κρέστενα- Ανδρίτσαινα
Από τον παραποτάμιο η κίνηση των οχημάτων


Κλειστός παραμένει από το βράδυ της Τετάρτης ο δρόμος Κρέστενα – Ανδρίτσαινα καθώς σημειώθηκε εκτεταμένη κατολίσθηση στο ύψος της γέφυρας της Τσεμπερούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί στο σημείο βρέθηκε η προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Κατερίνα Αρκουμάνη προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΤΚ Καλλιθέας Δημήτρης Μπίθας υπάρχει διαβεβαίωση από πλευράς της Περιφέρειας ότι ο δρόμος θα δοθεί άμεσα και πάλι στην κυκλοφορία, αφού πρώτα απομακρυνθούν τα φερτά υλικά :

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το κομμάτι στα Μπαραγκίτικα.

Αυτό δημιουργήθηκε ίσως από τις πολλές βροχές. Ήρθαν από την Περιφέρεια και μας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει σύντομα παρέμβαση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δρόμο.

Ο δρόμος είναι κλειστός από χθες (σ.σ. βράδυ Τετάρτηςκαι οι οδηγοί κινούνται από τον παραποτάμιο, από το Πλουτοχώρι.

Το πρόβλημα είναι με τη μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ. Δρομολόγιο δεν έγινε σήμερα (σ.σ. χθες). Δυστυχώς είναι και ο καιρός δύσκολος.

Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα θα υπάρξει αποκατάσταση του δρόμου, ενώ τουλάχιστον μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση θα πρέπει και το ΚΤΕΛ να πηγαίνει πλέον από τον παραποτάμιο…».

Αναφερόμενος στην εκτεταμένη κατολίσθηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος υπογράμμισε

«Κάνουμε προσπάθειες προκειμένου να αποκαταστήσουμε το σημείο της κατολίσθησης. Όσο παραμένουν οι βράχοι εκεί, ο κίνδυνος είναι άμεσος.

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την ακεραιότητα των πολιτών. Αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεργείο θα προσπαθήσει να απομακρύνει τους βράχους και να δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία.

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο από αυτό που φαίνεται. Χρειάζεται υπομονή για δύο ημέρες από τους κατοίκους της περιοχής, για την αποκατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εργολάβος σε πρώτη φάση αναμένεται να απομακρύνει πρώτα τους μεγάλους βράχους που έχουν καταλήξει στο πρανές του δρόμου ενώ το φαινόμενο της κατολίσθησης θα επανεξεταστεί προκειμένου να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις και να εκλείψει ο κίνδυνος από μία νέα πιθανή κατολίσθηση.


Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top