14 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ορεινή Ηλεία: Η ανέχεια «βλάπτει σοβαρά» το …Ιντερνέτ!

Η ανέχεια «βλάπτει σοβαρά» το …Ιντερνέτ στην ορεινή Ηλεία
Λιγοστές οι συνδέσεις εξαιτίας αδυναμίας για συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας


Με το ενσύρματο διαδίκτυο συνδέονται  σταδιακά οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών στην επαρχία Ολυμπίας, μετά την εγκατάσταση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνέτ.

Ήδη  κάτοικοι σε αρκετές τοπικές κοινότητες  έχουν συνδεθεί με το διαδίκτυο, αφού πρώτα  προχώρησαν σε συνδέσεις σταθερού τηλεφώνου όσοι δεν είχαν στη διάθεσή τους.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», στη συγκεκριμένη περίπτωση πολλοί κάτοικοι αδυνατούν να  εγκαταστήσουν   ενσύρματο  δίκτυο εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν!

Έτσι αυτή τη στιγμή είναι λιγοστοί εκείνοι που προχώρησαν σε νέες συνδέσεις, ενώ Ιντερνέτ έχουν αποκτήσει κυρίως οι κάτοικοι που ήδη είχαν σταθερό τηλέφωνο, δεχόμενοι μια μικρή επιβάρυνση για το διαδίκτυο.

«Η κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι περισσότεροι κάτοικοι των ορεινών περιοχών, δεν τους επιτρέπει να κάνουν ενσύρματες συνδέσεις τηλεφώνων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να προβλεφθεί η διευκόλυνση αυτών που έχουν χαμηλά εισοδήματα, για να μη μείνουν εκτός του Ιντερνέτ» ανέφερε ο κάτοικος Πλουτοχωρίου κ. Αγησίλαος Μαγκλάρας.

Τη …λύση πάντως τη βρίσκουν σε αρκετές περιπτώσεις μεταξύ τους οι ίδιοι οι κάτοικοι  των  τοπικών κοινοτήτων, προσφέροντας ο ένας στον άλλον τους κωδικούς, μέχρι να μπορέσουν κάποια στιγμή να συνδεθούν στο Ιντερνέτ!

Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top