12 Ιαν 2018
0 σχόλια

Τσιρώνης: Έφτασε η ώρα της κάνναβης

Τσιρώνης η ώρα της κάνναβης
Τις πύλες της άνοιξε σήμερα η  Athens Cannabis Expo 2018


«Επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τις πύλες της άνοιξε σήμερα η  Athens Cannabis Expo 2018, στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο και θα περιμένει το κοινό μέχρι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Καναδός ακτιβιστής, Ρίκ Σίμπσον (Rick Simpson) που νίκησε τον καρκίνο και βοήθησε, με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε, περισσότερους από 5.000 ασθενείς.

Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης.

Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».

Τόνισε, ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας».

Αναφερόμενος στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα.

Σημείωσε ακόμη, πως η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια».

Αποκάλυψε ότι υπάρχει αυξημένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους, εγχώριους και ξένους, κάτι που, όπως είπε, «θα δώσει τεράστια ώθηση στη βιομηχανία μας».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την Κάνναβη, Ελένη Μπέλλου, υπογράμμισε ότι «σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης, με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει» και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει λοιπόν η ώρα να πάψουμε να διασπείρουμε τον ηθικό πανικό και να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης».

Σημειώνει ότι «η κάνναβη είναι το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου» και συμπληρώνει, πως χάρη στην εκστρατεία ενός μεγάλου κινήματος ανθρώπων, αλλά και την πρόσφατη πολιτική βούληση, η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη γίνονται πλέον νόμιμες και στη χώρα μας και οι όποιες παρεξηγήσεις λύνονται» κάτι που σύμφωνα με την ίδια, «πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τους ασθενείς που αποκτούν πρόσβαση στη θεραπεία τους, αλλά και για μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνους τους επιχειρηματίες που τολμούν και....νικούν».

Πηγή: reader.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top