11 Ιαν 2018
0 σχόλια

Νέα αναδρομικά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι - Πώς γίνεται

Νέα αναδρομικά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι
Νέα αναδρομικά ποσά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, λόγω λάθος κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις.


Τα χρήματα είναι αρκετά.

Οι κρατήσεις, παρά τη μείωση στις επικουρικές συνέχισαν να μένουν στα ίδια επίπεδα και έτσι οι συνταξιούχοι μπορούν και μάλιστα χωρίς προσφυγή στη Δικαιοσύνη να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.

Υπολογίζεται ότι τα ποσά μπορεί να είναι ως και 688 ευρώ το χρόνο.

Ουσιαστικά το λάθος έγινε καθώς το ΕΤΕΑ συνέχισε να επιβάλλει στις επικουρικές τις μειώσεις που επιβάλλονταν και πριν τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι μειώσεις του νόμου 3986/2012 συνέχισαν να επιβάλλονται και μετά τις μειώσεις και έτσι συνταξιούχος ο οποίος έπαιρνε τον Ιούλιο του 2016, 645 ευρώ σύνταξη και είχε κρατήσεις 68 ευρώ αν και είδε τη σύνταξή του να πέφτει στα 379 ευρώ συνέχισε να έχει κρατήσεις 58 ευρώ, αντί 15 ευρώ.

Έτσι μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει πίσω τη διαφορά.

Οι μειώσεις στις συντάξεις ίσχυσαν από τον Ιούλιο του 2016, όμως πολλοί συνταξιούχοι συνέχισαν να έχουν ως και 50 ευρώ μεγαλύτερες κρατήσεις και τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή και τον Σεπτέμβριο.

Οι συνταξιούχοι δηλαδή έχασαν ακόμη και 200 ευρώ λόγω του επανυπολογισμού από τη σύνταξή τους, όμως οι κρατήσεις τους δεν μειώθηκαν.

Τώρα θα πρέπει να κάνουν αίτηση προς το ΕΤΕΑ ώστε να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους λόγω της διαφοράς που προκύπτει.

Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top