17 Ιαν 2018
0 σχόλια

97χρονη από την Κρήτη δεν έμπαινε στο γηροκομείο για να μην αφήσει τον σκύλο της (video)

97χρονη από την Κρήτη δεν έμπαινε στο γηροκομείο για να μην αφήσει τον σκύλο της
Η απίστευτη ιστορία αγάπης και αφοσίωσης μεταξύ μιας ηλικιωμένης Χανιώτισσας και του σκυλιού της, με το οποίο ζούσαν μαζί για 22 χρόνια, κάνει το γύρο του Διαδικτύου.


Η 97χρονη γυναίκα οπυ διαμένει στον Κουμπέ, έπρεπε να μεταφερθεί στο γηροκομείο γιατί δεν έχει κανέναν συγγενή να την φροντίσει και η κατάσταση της υγείας της απαιτεί φροντίδα.

Ομως, η ηλικιωμένη αρνιόταν να πάει ,γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Οσκαρ, τον 22χρονο πιστό της φίλο που δεν τον δέχονταν στο γηροκομείο.

Ο μόνος τρόπος για να δεχθεί να πάει στο γηροκομείο ήταν να βρεθεί μια καλή λύση, ένα σπίτι, για τον Οσκαρ.

Με τον Όσκαρ ζουν μαζί τα τελευταία 22 χρόνια, από τότε που ο σύζυγος της 97χρονης τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου όταν ήταν κουτάβι και τον πήρε σπίτι τους. Έκτοτε, ήταν ο πιστός της φίλος...

Μάλιστα, η 97χρονη ήταν ήδη ιδιαίτερα στενοχωρημένη το τελευταίο διάστημα καθώς λόγω της υγείας της, δεν μπορούσε παρά να έχει δεμένο τον Οσκαρ στην αυλή, κάτι που όπως αναφέρει το zarpanews.gr το οποίο μεταφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ, την «έκαιγε».

Πριν μερικές ημέρες επικοινώνησε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων μια γυναίκα, η οποία περιέγραψε την κατάσταση, το γεγονός δηλαδή ότι η 97χρονη, αν και ήταν αναγκαίο, δεν δεχόταν να πάει στο γηροκομείο.

Η λύση βρέθηκε μέσω στης Ελισσάβετ Ηλιάκη-προέδρου του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ-αφού ένα φιλικό της ζευγάρι, συγκινήθηκε από την περίπτωση του Οσκαρ και αποφάσισε να τον υιοθετήσει, ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.

Στην παραλαβή του Οσκαρ από το σπίτι της ηλικιωμένης, ο Οσκαρ έκανε... τσαχπινιές, γρύλιζε και της έδειχνε τα δύο δόντια που του έχουν απομείνει.

Η 97χρονη από την άλλη την ευχαριστούσε για το γεγονός ότι ο υπέργηρος σκύλος δεν θα μείνει στο δρόμο και θα έχει τη φροντίδα που του αξίζει.

Ο Οσκαρ ήδη μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο και ήδη έχει αρχίσει τις απογευματινές του βόλτες.

Υιοθέτησε τον 22χρονο Όσκαρ ώστε η 97χρονη ιδιοκτήτρια του να πάει σε γηροκομείο.

Πηγή: patrasevents.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top