12 Ιαν 2018
0 σχόλια

Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και λεωφορεία τη Δευτέρα (15/01)

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και λεωφορεία τη Δευτέρα (15/01)
Παραλύει η Αθήνα τη Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της πρωτεύουσας αντιδρούν στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με 24ωρες απεργίες.


Τη Δευτέρα (15/01), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «χειρόφρενο» τραβούν το Μετρό, ο ΗΣΑΠ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξετάζει το ενδεχόμενο 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοινώσεις καταγγέλλουν πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας».

Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Δείτε τις πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air που ακυρώνονται στις 15 Ιανουαρίου 2018 στοnewsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top