28 Νοε 2017
0 σχόλια

Στο Βαρκό Καλιδονας του Δ. Ζαχάρως, η φύση συνεχίζει να καταστρέφει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έφτιαξε

Στο Βαρκό Καλιδονας Ζαχάρως, η φύση συνεχίζει να καταστρέφει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έφτιαξε
Αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να το διατηρήσει από αδιαφορία και περιφρόνηση.


Το ΔΣ του Συλλόγου μας και με την μικρή εφημεριδουλα είχαμε προειδοποιήσει για τις επερχόμες καταστροφές..

Πιστεύουμε ότι, όταν αναδεικνύουμε το πρόβλημα παράγουμε έργο. Βοηθάμε με την καλή μας συνεργασία όλους τους φορείς να βρούμε λύσεις, πάντα για το συμφέρον αυτού του τόπου.

Το αποδείξαμε και εμπράκτως όταν το 2015 υπήρξαν μεγάλες καταστροφές από τις νεροποντές. Δεν υπήρξε και τότε κανένα ενδιαφέρον.

Ο χώρος έπρεπε να φτιαχτεί για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. συνεργαστήκαμε με οικοδόμους, εργάτες κλπ , φτιάξαμε ότι ήταν απαραίτητο .

Ο Δήμος διέθεσε τα αυτοκίνητα για να πετάξουμε τα μπάζα από την πλατεία. Μείναμε χρεωμένοι δημιουργήσαμε παζάρι κλπ ..κλπ.

Και το χρέος βγήκε, και τα λεφτά έπεσαν πάλι στην τοπική κοινωνία. Με λίγα λογια ο Σύλλογος διέθεσε το ποσό των 3500 ευρω.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι φτιάξαμε και το δρόμο, που τον χρησιμοποιεί το ΔΣ μονο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. ΄’Ολο τον χρόνο τον χρησιμοποιούν, Καλιδοναίοι και Μπισχιναίοι που πηγαίνουν στα κτήματά τους.

Δεν σταματήσαμε να υπενθυμίζουμε το πρόβλημα σε όλους…..υποσχέσεις, υποσχέσεις ..υποσχέσεις. .

Το Μάρτιο 2017 ο Δήμος Ζαχάρως έδειξε ενδιαφέρον, έστειλε μηχανήματα, ξεβούλωσαν την αρχή των σωληνώσεων και διεπίστωσαν πρόβλημα.

Προβάλαμε τις εργασίες, τους ευχαριστήσαμε και παρακαλέσαμε να συνεχίσουν το ενδιαφέρον τους και να δώσουν οριστική λύση.

Δυστυχώς με λύπη μας μετά τις τελευταίες πλημμύρες, ο χώρος βαδίζει προς την ολική καταστροφή.

Η πλατεία βούλιαξε χώματα, μπάζα, ξύλα καμένα από το 2007 πάλι έφθασαν στον χώρο των εκδηλώσεων.

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν την αλήθεια.

Η παρουσία του Συλλόγου σε αυτόν τον χώρο ξεπερνά τα 25 χρόνια. Όλα τα ΔΣ δουλέψαμε με ενδιαφέρον, ζήλο και αγάπη για το Βαρκό. Διαμορφώθηκε έτσι και είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Είναι η ιστορία του τόπου μας.

Κατορθώσαμε δια μέσου αυτού του πανέμορφου τοπίου του Βαρκού να γίνει γνωστή η περιοχή μας περά από τα όρια του Νομού Ηλείας. Δημιουργήσαμε ένα χώρο τέτοιο που κυριαρχούσε ο πολιτισμός.

Με ενέργειες του Συλλόγου μπήκαμε σε πρόγραμμα ορεινών όγκων και το Ελληνικό Δημόσιο διέθεσε μέσω Δήμου 80.000 ευρω για το χώρο αυτό και αξιοποιήθηκε.

Με τις πυρκαγιές καταστράφηκε. Με ιδιωτική πρωτοβουλία ξαναφτιάχτηκε. Κυρίαρχο ρόλο στο χώρο αυτό έχει η εκκλησία και ο Σύλλογος της Καλίδονας.

Μάλιστα είχε συμφωνηθεί άτυπα από τα προηγούμενα ΔΣ επάνω από τα σκαλιά να έχει την ευθύνη η εκκλησία και κάτω ο Σύλλογος. Δηλ. ο περιβάλλοντας χώρος γύρω από την εκκλησία είναι σχεδόν δάσος.

Χρειάζεται περιποίηση Μέτα τι φωτιές, δυστυχώς η εκκλησία έδειξε αδιαφορία για όλα τα καμένα που υπήρχαν μέσα στο δάσος,.

Δεν καθάρισαν τίποτε. Ο τότε δασάρχης παρακάλεσε να το καθαρίσουμε κλπ.. κλπ. δυστυχώς τίποτε.

Όλα αυτά τα καμένα έβγαιναν κάτω σχεδόν σαπισμένα και βούλωσαν οι σωληνώσεις. Ακόμη και σήμερα βγαίνουν καμένα ξύλα στο χώρο των εκδηλώσεων.

Οι φωτογραφίες το μαρτυρούν.

Οι επισκέπτες , που με κόπο ανεβαίνουν τα 99 σκαλιά έχουν ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα, αφήνουν τον οβολό τους με ευχαρίστηση.

Είναι πολύ άδικο κύριοι της εκκλησιαστικής επιτροπής για τον ιερό αυτό χώρο……

Δεν αξίζει δηλ κάθε χρόνο να διαθέτετε ένα μικρό κονδύλι για την συντήρησή του και να μην το αφήνετε εκτεθειμένο στο έλεος των καιρικών φαινομένων..;;;

Κατά την ταπεινή μας άποψη ευθύνη έχουμε όλοι. Πάντα μέσα από τις αρμοδιότητες του καθενός μας. .

Ο χώρος αυτός αδιαμφισβήτητα είναι δημοτικός , ανήκει στο ΔΔ Καλίδονας, του Δήμου Ζαχάρως. Έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο προς χρήσιν.

Κατανοούμε καλά τι ρόλο έχουμε σε αυτόν τον χώρο
Δυστυχώς το Τοπικό συμβούλιο του χωριού μας δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Το τοπικό συμβούλιο ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όλοι ενημερωμένοι για την κατάσταση του βαρκού.

Κανένα ενδιαφέρον…Αδιαφορία για το τι πρόκειται να γίνει αν δεν ενδιαφερθούμε. Αργούνε οι εκλογές…….. πιστεύουν ότι θα έχει ξεχαστεί το θέμα….

Και θα ζητήσουν πάλι ψήφους… Μεγάλη τους ευθύνη κατά την ταπεινή μου άποψη.

Ούτε μια φορά παρά τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Σύλλογος, ποτέ δεν μας ρώτησαν τι γίνεται….να μάθουν από ενδιαφέρον την αλήθεια….

ΑΠΟΝΤΕΣ…….. Όταν θέλεις να βοηθήσεις τον τόπο αυτό ΄και έχεις βλέψεις για τη Δημαρχία κάνεις τα αδύνατα δυνατά να φέρνεις τα προβλήματα στην επιφάνεια να διορθώνονται, να αγωνίζεσαι να λύνονται, έστω και αν δεν το πιστεύεις…..

Δουλεύεις στο παρόν για να έχεις μέλλον κύριοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως.

Και έρχομαι στη Δημοτική αρχή. Φυσικά έχει αιτιολογία ότι ο πρόεδρος του χωριού δεν έκανε προϋπολογισμό ποτέ για το χώρο αυτό. Δικαίως το λένε και δικαιολογούνται.

Ο αρχηγός της παράταξης γιατί δεν εφαρμόζει τον κώδικα των Δήμων και Κοινοτήτων αν κάνει σωστά τη δουλειά του ο πρόεδρος;;;; ΔΗΛ. έγινες πρόεδρος να παίρνει το επίδομα των 300 ευρω για προσωπικά σου έξοδα.

Καλά κάνει το κράτος και τα δίνει γιατί ο πρόεδρος έχει έξοδα όταν κινείται για τα προβλήματα του χωριού που εκπροσωπεί….

Για πιο λόγο δεν πιέστηκε ο πρόεδρος να κάνει προϋπολογισμό για τα προβλήματα του χωριού;; ..

Ή μήπως έχετε την άποψη ότι το Βαρκό ανήκει στο Σύλλογο;;;. Που είναι αυτό γραμμένο….Πως θα τα μάθει το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο;;; απλές απορίες αλλά πολύ βασικές κύριοι της αντιπολίτευσης.

Θα μπορούσα πάρα πολλά να σας γράψω ..σταματώ εδώ….

Ο Δήμος έδειξε το ενδιαφέρον του μετά από τις προσωπικές μου πιέσεις υποσχέθηκε ότι θα το τακτοποιήσει.... .Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις τους, προς το παρόν τίποτε δεν έγινε.

ΟΙ φωτογραφίες μιλάνε για τη μεγάλη αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων παραγόντων αυτού του τόπου.

Τι να κάνει ένας Σύλλογος..να αντικαταστήσει όλους αυτούς… δεν είναι εφικτό, είτε θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε.

Με την υπόθεση του Βαρκού έχω γίνει αντιπαθητική λες και θέλω να γίνουν δουλειές γύρω από το σπίτι μου…

Αυτό δεν το ζήτησα ποτέ σε οποία υπηρεσία και αν πήγα. Πήγα να διεκδικήσω για το χωριό και μόνο για το χωριό μου..

Τελειώνω την διαμαρτυρία μου προς κάθε υπεύθυνο, με τη προσωπική μου διαπίστωση ως ενεργός πολίτης , ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου αισιόδοξη, αλλά λυπηρή και πολύ απογοητευτική για τον τόπο μας από όλους μας….

Δεν ξέρουμε να σεβόμαστε και να εκτιμούμε αυτά που μας προσέφεραν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι για την αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής μας……… Λυπάμαι πολύ..

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΝΙΑΡΧΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας "Σάρενα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top