10 Νοε 2017
0 σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Προς κάθε αγρότη και παραγωγό στις Δ.Ε Ανδρίτσαινας & Δ.Ε Φιγαλείας

 Προς κάθε αγρότη και παραγωγό στις Δ.Ε Ανδρίτσαινας & Δ.Ε Φιγαλείας
Θέμα: Ζημιές από χαλάζι


Καλούνται οι αγρότες και παραγωγοί που ΙΣΩΣ υπέστησαν ζημιές από χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ & της Δ.Ε ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ να ενημερώσουν έγκαιρα τον κατά τόπους αντιπρόσωπο του ΕΛ.ΓΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ Κώστα Μητρόπουλου:

'' Έπειτα από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις και τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις, που σημειώθηκαν στις 08-11-2017 σε ευρεία έκταση εντός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα σε πολλές τοπικές κοινότητες της Π.Ε. Ηλείας και στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας της Π.Ε. Αχαΐας, αλλά και σε περιοχές της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί της Περιφέρειας μας να πληγούν και να υποστούν ζημιές οι καλλιέργειες τους (ελαιοκαλλιέργειες, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, βαμβάκι κ.α.).

Eπισκέφθηκα τα Γραφεία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας, για τις ζημιές σε Αχαΐα και Ηλεία (ενώ θα ακολουθήσουν επαφές στην Αιτωλοακαρνανία για τις εκεί καταστροφές),με τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Βέρρα και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ όπου είχαμε συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας κ. Γεώργιο Κεχαγιά, τον υποδιευθυντή κ. Γιάννη Βώσσο και την Επόπτρια ΕΛΓΑ της Π.Ε. Ηλείας κ. Αγγελική Πανταζοπούλου.

Κατά της διάρκεια της επίσκεψής μας έγινε εκτενής συζήτηση για τις σοβαρές ζημιές, που προξένησαν η ισχυρή χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με την υπερβολική βροχόπτωση σε ελαιοκαλλιέργειες, εσπεριδοειδή, κηπευτικά και βαμβάκι κα.

Πρέπει άμεσα, όλοι οι ζημιωθέντες δήμοι να προχωρήσουν στην έκδοση αναγγελιών ζημιών και στην άμεση υποβολή δηλώσεων ζημιάς των πληγέντων παραγωγών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η διαδικασία εξατομικεύσεων ζημιών κατά τοπική κοινότητα δίνοντας προτεραιότητα στα κηπευτικά, βαμβάκι, ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των στελεχών του ΕΛΓΑ.

Οι παραγωγοί της Περιφέρειάς μας δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο διάστημα από τις άκαιρες κάθε φορά για την εποχή καιρικές συνθήκες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, χάνοντας τη παραγωγή τους και τους κόπους τους λίγο πριν τη συγκομιδή.''

Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top