21 Οκτ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Δρομολόγιο του τρόμου από Τρυπητή προς Πλατιάνα!

Δρομολόγιο του τρόμου από Τρυπητή προς Πλατιάνα
Με κίνδυνο για τη ζωή τους περνούν καθημερινά οι μαθητές και οι κάτοικοι του χωριού


Δρομολόγιο του τρόμου κάνουν καθημερινά οι μαθητές που πηγαίνουν από την Τρυπητή  στην Καλλιθέα και την Κρέστενα, καθώς και οι κάτοικοι του χωριού, εξαιτίας της μεγάλης επικινδυνότητας που παρουσιάζει ο δρόμος προς  την Πλατιάνα, ο οποίος έχει καταρρεύσει σε πολλά σημεία του!

Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την τοπική κοινότητα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, το οποίο παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει προς τους αρμόδιους φορείς, εξακολουθεί να   είναι έντονο και διαρκώς να επιδεινώνεται…

Η καθημερινή αγωνία των γονέων των 17 μαθητών που με το λεωφορείο πηγαίνουν στα σχολεία άλλων περιοχών, λόγω και του κλεισίματος του δημοτικού Τρυπητής,  είναι μεγάλη  μέχρι τα παιδιά να φτάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους!

Παράλληλα  μετ’ εμποδίων γίνεται η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων αλλά και ασθενών,  που χρειάζεται να μεταβούν σε μονάδες υγείας ή ιατρεία, αφού παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση  για τις μετακινήσεις τους.

«Ο κεντρικός δρόμος μας είναι πολύ χάλια και από εκεί περνάει το λεωφορείο που μεταφέρει δεκαεπτά  παιδιά που κάθε ημέρα  πάνε στα σχολεία σε  Καλλιθέα και Κρέστενα.

Παράλληλα  έχουμε γέρους ανθρώπους και  ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα και ώρα την ώρα ο δρόμος γίνεται πιο  ακατάλληλος και επικίνδυνος, ενώ  ανά πάσα στιγμή να γίνει ατύχημα.

Εγώ ντρέπομαι  που είμαι  εκπρόσωπος στην Τρυπητή.

Τα έχουμε αναφέρει στους αρμόδιους φορείς αλλά δεν έχουμε λάβει την ανταπόκριση που θα έπρεπε» ανέφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κ. Αθανάσιος  Τζίβας.

Οι κάτοικοι

Η κακή κατάσταση του  δρόμου από Πλατιάνα προς Τρυπητή προκαλεί την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι ακούνε μόνο υποσχέσεις αλλά δεν βλέπουν αποτέλεσμα…

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τονίζουν πως θα έπρεπε να διακοπεί τελείως η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, για να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, αλλά και όλων των κατοίκων!

«Το χωριό έχει πολλά προβλήματα με πρώτο και κύριο τον κεντρικό δρόμο από διασταύρωση μετά την Πλατιάνα προς Τρυπητή, ο οποίος έχει μεγάλες κατολισθήσεις και τεράστιες ζημιές.

Έχουν κλείσει τις τρύπες αλλά ο δρόμος είναι κακός και μπορεί να προκληθεί κάποια στιγμή και ατύχημα.

Αν προσωπικά ήμουν σαν τους αρμόδιους,  δεν θα τον έδινα καν σε κυκλοφορία!

Ας περάσουν να τον δουν για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος» ανέφερε ο κάτοικος κ. Αντώνης Κωνσταντάρας.

Την ανάγκη εξάλλου προκειμένου  να υπάρξει άμεση μέριμνα  για την αποκατάσταση του δρόμου, εξέφρασε στην «ΠΡΩΤΗ» και ο επίσης κάτοικος της Τρυπητής κ. Κων. Ρήγας.
ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΨΗ 

Η  εγκατάλειψη πολλών ορεινών περιοχών της Ηλείας, είναι πλέον γεγονός!

Ωστόσο αυτή η κατάσταση εγκυμονεί  κινδύνους, σε περιπτώσεις όπως στο επικίνδυνο οδικό κομμάτι που συνδέει την Τρυπητή με την Ε.Ο. Κρεστένων-Ανδριτσαίνης.

Εκεί απαιτείται η παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

 Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top