20 Οκτ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Αλλαγές στις ιδιοκτησίες και στην κατανομή των επιδοτήσεων λόγω δασικών χαρτών

Αλλαγές στις ιδιοκτησίες και στην κατανομή των επιδοτήσεων λόγω δασικών χαρτών στην Ηλεία
Σημαντικές αλλαγές στις ιδιοκτησίες και στην κατανομή των επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει η κύρωση των δασικών χαρτών στο Νομό Ηλείας.


Σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ηλείας, Πανιαγιώτη Κορισιάνο, η υποβολή αντιρρήσεων και ο αριθμός των αιτήσεων εξαγοράς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκώμενες τακτοποιήσεις, λόγω της έλλειψης χρημάτων από την πλευρά των ενδιαφερομένων.

Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, οι αντιρρήσεις στον Νομό Ηλείας θα αξιολογηθούν από τέσσερις επιτροπές, ενώ σταδιακά θα προχωρήσει η διαδικασία της εξέτασης.

Στη συνέχεια, θα κυρωθούν οι χάρτες, με εξαίρεση εκείνα τα «κομμάτια» για τα οποία υπάρχουν αντιρρήσεις ή αιτήματα εξαγοράς.

Για όσες εκτάσεις δεν έχουν κατατεθεί αιτήματα αντίρρησης ή εξαγοράς, θα κυρωθούν ως δασικές και οι ιδιοκτήτες θα κινδυνεύσουν να χάσουν τις επιδοτήσεις.

Πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή δασών, υπάρχει σημαντική έλλειψη του απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την τελική κύρωση των δασικών χαρτών, εντός χρονοδιαγράμματος.

Ήδη, έχει στείλει τις προτάσεις του στους αρμόδιους φορείς, επισημαίνοντας πως αν δεν υπάρξει πρόσληψη επιστημονικού δυναμικού να εξετάσει τις εξαγορές και τις χρήσεις που έχουν υποβληθεί και στα τρία δασαρχεία του νομού, τότε η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών θα καθυστερήσει σημαντικά.

Νικολέτα Τζώρτζη-ypaithros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top