1 Σεπ 2017
0 σχόλια

Επικούριος Απόλλωνας: Χιλιάδες ευρώ "σαπίζουν" λίγα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο (ΦΩΤΟ)

Επικούριος Απόλλωνας: Χιλιάδες ευρώ "σαπίζουν" λίγα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο
Σύγχρονες εγκαταστάσεις και νέα εκδοτήρια-Δε λειτούργησαν ποτέ εδώ και χρόνια-Τι απαντάει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας


Βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από την υπάρχουσα είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας κοντά στην Ανδρίτσαινα.

Κανείς όμως δεν τα έχει ανακαλύψει μέχρι σήμερα καθώς βρίσκονται καλά κρυμμένα εδώ και πολλά χρόνια μέσα στο καταπράσινο δάσος της περιοχής.

Ο λόγος για τα νέα υπερσύγχρονα κτήρια που προορίζονται ως νέα εκδοτήρια και λειτουργικοί χώροι για το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα.

Σε όσους γνωρίζουν την ύπαρξη των κτιριακών αυτών εγκαταστάσεων, πρόκειται για τη νέα είσοδο του αρχαιολογικού χώρου για την οποία δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ από σχετικά προγράμματα για να κατασκευαστούν όμως εδώ και 10 πλέον χρόνια δεν λειτούργησαν ποτέ.

Τα κτήρια βρίσκονται ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με το περιβάλλοντα χώρο, τον οποίο έχουν καταστρέψει άγρια ζώα της ορεινής περιοχής όπως τσακάλια και αγριογούρουνα ενώ υπάρχουν και ελάχιστες ζημιές σε φωτιστικά σώματα.

Επίσης ότι αφορά κατασκευή από σίδερο, διαπιστώνει κανείς πως υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπως για παράδειγμα οι πολικές θερμοκρασίες του Χειμώνα και οι συχνές χιονοπτώσεις.

Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 ενώ ζητήθηκε και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας μια σχετική ενημέρωση για τα κτήρια. Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορεί κάποιος να παρατηρήσει την κατάσταση των κτηρίων.

Το θέμα φυσικά αξίζει περισσότερης σημασίας για αυτό καλούμε άμεσα τους βουλευτές του Νομού Ηλείας να δώσουν απαντήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα κτήρια και εάν πρόκειται να λειτουργήσουν ποτέ.

Η Σχετική απάντηση - ενημέρωση της Ε.Α.Η προς το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24:

<< Οι κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης κοινού στο ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, εκδοτήριο εισιτηρίων, αναψυκτήριο, εκθεσιακός χώρος και χώροι υγιεινής κατασκευάστηκαν σε συνδυασμό με την δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων ΝΔ του ναού με κονδύλια του Β΄ΚΠΣ υπό την αιγίδα και την επίβλεψη της Δ/νσης Μελετών Μουσείων & Πολιτιστικών Κτηρίων.

Οι κατασκευαστικές ελλείψεις του έργου, οι οποίες επισημάνθηκαν και αναγράφηκαν στα σχετικά έγγραφα αποτέλεσαν σοβαρούς λόγους στο πλαίσιο και των οικονομικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν από το 2009 και μετά, ώστε η εξυπηρέτηση του κοινού να έχει περιορισθεί στην υφιστάμενη κατάσταση.

Σχετικά με το αναψυκτήριο έχει προβεί η Υπηρεσία μας από το παρελθόν σε συνεργασία με το ΤΑΠΑ στην κατά Νόμον διαδικασία εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου σε ιδιώτη ωστόσο οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί έχουν αποβεί άγονοι.

Εκ της Γραμματείας
ΕΦΑ Ηλείας >>












Πηγή: pna.gr και #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24
Το διαβάσαμε απο το: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top