27 Μαρ 2021
0 σχόλια

13+2 λόγοι να εξερευνήσεις το Νομό Ηλείας… τη γη των Ηλείων και του πολιτισμού!



1.Γιατί ο Ν.Ηλείας είναι ένα κράμα μοναδικών αντιθέσεων που σε συνεπαίρνει με τη ανεπιτήδευτη γοητεία του!


2.Αρχαία Ολυμπία! Δε χρειάζεται να πεις πολλά γι’ αυτό το μέρος.

Η κοιτίδα του ολυμπιακού πνεύματος και ένα από τα σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, κερδίζει αδιαμφισβήτητα τη πρώτη θέση στην ατζέντα του επισκέπτη.

3.Γιατί η Ηλεία είναι ένα ζωντανό μουσείο ιστορίας και πολιτισμού, καθώς θα συναντήσεις ένα πλήθος από αρχαιολογικούς χώρους,

όπως η Αγορά και το θέατρο της αρχαίας Ήλιδας, το Δημοτικό θέατρο Απόλλων στο Πύργο, το Λεωνίδαιο, ο Ναός Αθηνάς και Διός Σωτήρος στην αρχαία Φιγάλεια, η οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα, ο Φάρος Καυκαλίδας στο στη Κυλλήνη, ο Ναός του Δία στην Ολυμπία, οι Ναόσχημοι τάφοι της αρχαίας Αλίφειρας, το Κάστρο Χλεμούτσι και ο Φάρος στο Κατάκολο.

4.Είναι όμως και η χαρά του περιπατητή και του φυσιολάτρη!

Περπάτησε στα μονοπάτια ανάμεσα στις καταπράσινες απότομες πλαγιές στο Δάσος της Φολόης, περιπλανήσου στο φαράγγι του Ερύμανθου, ανακαλύπτοντας, μέρη απάτητα μέσα στους απροσπέλαστους πευκώνες και νιώσε την απόλυτη έκσταση, όταν θα αντικρίσεις τους καταρράκτες της Νεμούτας.

5.Φυσικά από την Ηλεία δε λείπει το υγρό στοιχείοΑρκούδι, Αμαλιάδα, Κουρούτα, Καϊάφας είναι μερικά από τα μέρη που θα βρεις τέλειες παραλίες.

6.Πύργος, μια… παρεξηγημένη πόλη! θες η ατμόσφαιρα; θες ο «πελοποννήσιος» αέρας; η μήπως τα πολλά μεζεδοπωλεία; όλα θα σε κάνουν να τον αγαπήσεις…

7.Για να «δαμάσεις» τα νερά του Αλφειού και να ανεβάσεις την αδρεναλίνη σου στα ύψη κάνοντας ράφτινκγ η κανό καγιάκ.

8.Ζαχάρω…η μισή σκαρφαλωμένη στο λόφο, η άλλη μισή απλωμένη στο κάμπο να ερωτοτροπεί με τα βαθυγάλανα νερά του Ιονίου.

9.Για να γνωρίσεις τη μαγευτική και άγνωστη για πολλούς ορεινή Ηλεία με τη πλούσια φυσική ομορφιά της, το πολιτισμό και τους μύθους που τη συνοδεύουν….

10.Η Κυλλήνη, είναι ένα παραθαλάσσιο χωρίο και είναι και το κεντρικότερο λιμάνι του νομού.

Οι παραλίες της συναρπάζουν! Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα τελευταία χρόνια η δημιουργία μεγάλων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων την κατατάσσουν στους top προορισμούς!

11.Για να κάνεις μια εκδρομή σε ένα «θησαυρό» φυσικής ομορφιάς, τους καταρράκτες της Νέδας!

12.Τα λουτρά του Καιάφα είναι ένα από τα μέρη που σίγουρα πρέπει να δεις, αλλά και να απολαύσεις τις θεραπευτικές τους ιδιότητες!

13.Το Κατάκολο είναι ένα αληθινό κοσμοπολίτικο ψαροχώρι και το σημερινό λιμάνι της πρωτεύουσας του νομού!

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού το συμπεριλαμβάνουν στις κρουαζιέρες τους! (άραξε σε ένα από τα όμορφα καφέ του λιμανιού, φάε ένα γαλακτομπούρεκο και χάζεψε τα πολλά κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι)

14.Ανδρίτσαινα!
Ονομαστό αρχοντοχώρι του νομού με τα χαρακτηριστικά πετρόχτιστα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια!


Απόλαυσε τη θέα πίνοντας έναν ελληνικό καφέ με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο στην ιστορική πέτρινη πλατεία.

15 Τέλος, μη φύγεις αν δε πάρεις μαζί σου τη φημισμένη σταφίδα Ηλείας και αν δε δοκιμάσεις ντόπιο κρασί καθώς οι αμπελώνες της Ηλείας είναι γνωστοί για τα θαύματα τους!

Πηγή1: lovelovegreece.com
Πηγή2: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top