12 Αυγ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Διαστάσεις λαμβάνει η ρύπανση στον Καϊάφα

Διαστάσεις λαμβάνει η ρύπανση στον Καϊάφα
Σε  απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η περιοχή του Καϊάφα, εξαιτίας της αδιαφορίας που υπάρχει από τους αρμοδίους φορείς για την προστασία  του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος!


Το πρόβλημα της ρύπανσης της περιοχής εντείνεται  τα τελευταία χρόνια, γεγονός που  έχει προκαλέσει  την έντονη δυσαρέσκεια εκ μέρους του δήμου Ζαχάρως για απουσία μέτρων από τους  αρμόδιους φορείς (εταιρεία ακινήτων δημοσίου).

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα από το δήμο Ζαχάρως έγινε καταγραφή των σημείων όπου η μόλυνση είναι ιδιαίτερα εμφανής  εντός του Καϊάφα, γεγονός που προκαλεί άσχημες εντυπώσεις στους  χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Δυστυχώς οι «γνωστοί - άγνωστοι» συνεχίζουν να μολύνουν το πανέμορφο φυσικό  περιβάλλον, το οποίο είχε  δεχτεί μεγάλο πλήγμα και από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Για κάποιο χρονικό διάστημα το πρόβλημα είχε περιοριστεί λόγω διακοπής της κυκλοφορίας σε χωμάτινους δρόμους που οδηγούν στον Καϊάφα, αλλά η λύση αυτή δημιούργησε προβλήματα όσον αφορά τη διέλευση των περίοικων, κυνηγών κ.α.

Από την πλευρά του δήμου Ζαχάρως γίνεται λόγος για αναρμοδιότητα αφού δεν έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, πράγμα που εφόσον θα γινόταν, θα συνέβαλε στα μέγιστα στην προστασία του οικοσυστήματος.
Εξάλλου για το πρόβλημα της ρύπανσης από τους υπεύθυνους των τουριστικών εγκαταστάσεων Καϊάφα,  έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι «εκτός από τη ρίψη άχρηστων αντικειμένων σε σημεία του υδροβιότοπου, γίνεται  εναπόθεση απορριμμάτων από την πλευρά του δήμου λόγω της εύκολης πρόσβασης που υπάρχει στην περιοχή».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έγιναν  καταδιώξεις άγνωστων ατόμων, που επιχειρούσαν να ρίξουν σκουπίδια και μπάζα στο παραπάνω μέρος.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top