5 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Απίστευτα πράγματα από το ΚΑΣ - Μπλοκάρει έργα ανάπτυξης στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα (Βίντεο)

Απίστευτα πράγματα από το ΚΑΣ - Μπλοκάρει έργα ανάπτυξης στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα
Μετά το μπλόκο στη κατασκευή του δρόμου Ε.Ο Μεγαλόπολη - Επικούριος Απόλλωνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τώρα μπλοκάρει και τα έργα ηλεκτροδότησης και φωτισμού του αρχαιολογικού χώρου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος


Η Αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία Αρκαδίας σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Βαγγέλη Γιαννακούρα έδωσε το αρχικό ΟΚ στις εργασίες αναβάθμισης του οδικού άξονα Μεγαλόπολη - Λύκαιο - Επικούριος Απόλλωνας.

Ωστόσο λίγες εβδομάδες μετά το ΚΑΣ μπλόκαρε το έργο και μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο στόχαστρο του ΚΑΣ μπαίνει πλέον και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε μέσα στην εργολαβία του έργου Συντήρηση Και Αναβάθμιση Επαρχιακής Οδού 10 Νέα Φιγαλεία - Επικούριος Απόλλωνας - Ανδρίτσαινα και ηλεκτροφωτισμός του περιβάλλοντα χώρου του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα δηλαδή τοποθέτηση πυλώνων στο χώρο του πάρκινκ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως οι αρχαιολογία ήταν 'σύμφωνη' για το έργο, έρχεται εκ νέου το ΚΑΣ και μπλοκάρει και αυτό το έργο.

Έργα πνοής, έργα ανάπτυξης σε ένα μνημείο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, μπλοκάρονται από το ΚΑΣ(Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), άγνωστο για ποιό λόγο.

Πως λοιπόν, θέλουμε ανάπτυξη στην Επαρχία Ολυμπίας και γενικά στη χώρα μας, πως θέλουμε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα ενός τόσο σπουδαίου μνημείου, πως θέλουμε να προστατεύσουμε αυτό το μνημείο.

Ένα τόσο σπουδαίο έργο με τέτοια χρηματοδότηση κινδυνεύει να χαθεί..

Γιατί το ΚΑΣ στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη της περιοχής μας ;;;



Με πληροφορίες απο το: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24
Διαβάστε το άρθρο στοpna.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top