24 Ιουν 2017
0 σχόλια

Ασφαλέστερη η Ε.Ο. «Πύργου–Καλό Νερό»

Δημοπρατούνται τον Σεπτέμβριο έργα 20εκατ από το ΕΣΠΑ
Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδες: Κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης της «Πατρών –Πύργου»

*Δημοπρατούνται τον Σεπτέμβριο έργα 20εκατ από το ΕΣΠΑ

Επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη, αυτό που όλοι γνωρίζαμε, ότι δηλαδή μένει οριστικά «εκτός» του όποιου νέου  αυτοκινητόδρομου, το τμήμα  της Ε. Ο  « Πύργος –Καλό Νερό» και  θα πρέπει να ικανοποιηθούμε ως Ηλείοι με την βελτίωση έστω του υπάρχοντος, με κάποιες βελτιώσεις που θα άρουν την επικινδυνότητά του…

Όπως ανακοίνωσε ο  γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ( ΟΡΤ ), τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί η παρέμβαση οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα, με χρηματοδότηση 20 εκατ ευρώ, από το ΕΣΠΑ.

Αποτελεί, όπως είπε,  δέσμευση προσωπική του υπουργού η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος οδικής ασφάλειας.

«Επειδή υπήρξε η γνωστή περιπέτεια στο συγκεκριμένο τμήμα, αυτή την περίοδο κάνουμε μια προσπάθεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη ΠΕ Ηλείας, καθώς είναι πολύτιμη η βοήθεια των τοπικών τεχνικών υπηρεσιών με τις τεχνικές μελέτες, να υλοποιήσουμε μια παρέμβαση οδικής ασφάλειας, ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό την επικινδυνότητα του δρόμου» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Δέδες.

Το τμήμα «Πύργος –Καλό Νέρο», της πάλαι ποτέ « Ολύμπιας Οδού», ήταν και το πλέον επισφαλές ( και πιστεύαμε το μόνον, λόγω του Καϊάφα )

αλλά με τα χρόνια απεδείχθη ότι μόνον η Ηλεία από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας, έχει μείνει χωρίς σύνδεση με το εθνικό οδικό δίκτυο και την πρωτεύουσα της χώρας, ενώ και το υπό κατασκευή τμήμα Πάτρα –Πύργος στο οποίο περιοριστήκαμε, όχι μόνον δεν φτάνει ως την Αρχαία Ολυμπία αλλά ακόμα δεν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του!

Ο κ. Δέδες στις δηλώσεις που έκανε πάντως,  υπήρξε κατηγορηματικός:

 «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το αν θα αλλάξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου. Όλα όσα προβλέπονται από τις μελέτες, θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

Η Κομισιόν έχει ζητήσει επικαιροποίηση των μελετών για όλα τα έργα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Είμαστε σε διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα σε σχέση με τη χρηματοδότηση. Δεν μας έχει αναφερθεί η παραμικρή επιφύλαξη.

Η πίστωση των 475 εκατ. ευρώ είναι εγγεγραμμένη στο ΕΣΠΑ και δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης», ανέφερε ο κ. Δέδες, προσθέτοντας ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου και στη συνέχεια η έναρξη των εργασιών.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top