26 Απρ 2017
0 σχόλια

Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε για πάντα τις επιδοτήσεις

Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε τις επιδοτήσεις
Χρήσιμες συμβουλές από στελέχη της εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ

Οι  παραγωγοί πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ, να δηλώσουν τις καλλιέργειες τους σε σωστό τοπογραφικό υπόβαθρο και να εξετάσουν αν στα δηλωθέντα σωστά αγροτεμάχια τους υπάρχουν εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές και αν ναι να πράξουν ανάλογα.

Πρέπει όμως να βιαστούν διότι οι ημερομηνίες τρέχουν.

Μεγάλη σύγχυση υπάρχει στους αγρότες σχετικά με τους δασικούς χάρτες καις τις επιδοτήσεις ΟΣΔΕ . Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων εάν κυρωθούν οι δασικοί χάρτες ως είναι αναρτημένοι για  όσες δασικές εκτάσεις  εμπίπτουν στις στρεμματικές εκτάσεις που έχουν δηλωθεί για το ΟΣΔΕ θα χαθεί για πάντα η επιδότηση.

Η «ΠΡΩΤΗ» απευθύνθηκε σε στελέχη της εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ, η οποία ασχολείται με το ΟΣΔΕ καθότι είναι Κέντρο Υποδοχής Αιτήσεων (ΚΥΔ) και ταυτόχρονα προσφέρει τις υπηρεσίες της για τους δασικούς χάρτες (υποβολή αντιρρήσεων, εξαγορές, εντοπισμός αγροτεμαχίων κλπ) τα οποία μας διευκρίνισαν   τα παρακάτω:

«Σχετικά με  τους δασικούς χάρτες τα πράγματα ξεκίνησαν αρχές του έτους με πολλές ασάφειες και μεγάλους κινδύνους  απώλειας των επιδοτήσεων για εκείνα τα αγροτεμάχια τα οποία βάσει των αναρτημένων δασικών χαρτών χαρακτηρίστηκαν δασικά.

Προ του κινδύνου αυτού και  της μεγάλης ασάφειας που επικρατούσε η κυβέρνηση δια του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου δια νόμου έδωσε πολλές λύσεις και μπορούμε να πούμε ότι θέσπισε ευνοϊκές διαδικασίες για να επιλυθούν όχι μόνο τα προβλήματα που υπήρχαν στις εκτάσεις που είχαν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ, αλλά με λιγότερο ευνοϊκούς όρους δόθηκαν  επαρκείς λύσεις και για τις εκτάσεις που δεν είναι δηλωμένες στο ΟΣΔΕ.

Πιστεύουμε με την νέα αναμενόμενη εγκύκλιο του αρμοδίου Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου όπου θα περιλαμβάνονται εκτός των άλλων και οι διαδικασίες εξαγοράς, θα ολοκληρωθεί ο κύκλος και θα υπάρξει πλέον  σαφήνεια για το τι πρέπει να πράξει κάθε παραγωγός προκειμένου να διασφαλίσει  τα αγροτεμάχια του ώστε να μην κυρωθούν σαν δασικά και βέβαια να μην χάσει την επιδότηση»

ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 Σύντομα και επιγραμματικά υπάρχουν τρεις τρόποι για να αρθούν τα προβλήματα που υπάρχουν

Διόρθωση προδήλων σφαλμάτων που θα γίνει ατελώς από τις υπηρεσίες  αφού τα σφάλματα εντοπιστούν  από τους ενδιαφερόμενους και δηλωθούν στα οικεία Δασαρχεία

Υποβολή αντιρρήσεων

Εξαγορά με τις μειωμένες τιμές που αναμένεται να ισχύσουν.

«Σε κάθε περίπτωση όμως οι παραγωγοί πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ, να δηλώσουν τις καλλιέργειες τους σε σωστό τοπογραφικό υπόβαθρο και να εξετάσουν αν στα δηλωθέντα σωστά τονίζουμε, αγροτεμάχια τους υπάρχουν εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές και να πράξουν ανάλογα.

Πρέπει όμως να βιαστούν διότι οι ημερομηνίες τρέχουν.

Η προθεσμία διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων,  υποβολής  αντιρρήσεων και αιτήσεων εξαγοράς είναι μέχρι 12/6/2017.

Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα δοθεί άλλη παράταση όπως δηλώνεται.

Θέλουμε να  τονίσουμε ακόμη μια φορά ότι στο ΟΣΔΕ πρέπει να δηλωθούν αυτή τη φορά τα αγροτεμάχια με σωστό τοπογραφικό υπόβαθρο και όχι όπως γινόταν  μέχρι σήμερα σε άλλες τοποθεσίες από αυτές που κατέχουν πραγματικά.

Οι κίνδυνοι τόσο  απώλειας της επιδότησης όσο και κύρωσης των αγροτεμαχίων σαν δασικών είναι μεγάλος» καταλήγουν τα στελέχη της  εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ,

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top