29 Απρ 2017
0 σχόλια

Μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στην Ηλεία

Μέλη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στην Ηλεία
30 βουλευτές ελληνικής καταγωγής που εκλέγονται σε τρίτες χώρες εκτός Ελλάδας, σε ΗΠΑ, Αυστραλία κ.α. θα βρεθούν στις 27 και 28 Ιουλίου στην Ηλεία, μετά από πρωτοβουλία της πρώην βουλευτίνας της ΝΔ στην Ηλεία, Διονυσίας Αυγερινοπούλου.


Πρόκειται για μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, που θα φιλοξενηθούν στην Ηλεία με έξοδα της Ελληνικής βουλής και θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα συμμετέχουν και σε συνάντηση με φορείς.

Η κ. Αυγερινοπούλου ανέφερε στο IONION FM, ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή το βράδυ στις 27 Ιουλίου, εκδήλωση στον Πύργο, όπου θα γίνουν οι επαφές με τοπικούς φορείς και το Σάββατο το πρωί θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, κατόπιν περιοδεία στις παραλίες της περιοχής, το απόγευμα επίσκεψη στον Επικούρειο Απόλλωνα.

Την Κυριακή επίσκεψη στο Κάστρο Χλεμούτσι και πιθανότατα στην Αρχαία Ήλιδα, για να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές ομορφιές.

«Στις επαφές που θα έχουμε με τους Έλληνες βουλευτές που εκλέγονται σε ξένες χώρες, θα θέσουμε, τα αναπτυξιακά σχέδια της περιοχής, τις ιαματικές πηγές, της διαφήμισης και του τουρισμού της Ελλάδας, με στόχο να προωθήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής στο εξωτερικό», ανέφερε στο IONION FM, η κ. Αυγερινοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάντηση Δρ. Αυγερινοπούλου με Πα.Δ.Ε.Ε. για Επίσκεψη στην Ηλεία – Οι Ελληνικής Καταγωγής Βουλευτές από όλον τον Κόσμο θα συνεδριάσουν στην Ηλεία μετά από πρόσκληση της Δρος Αυγερινοπούλου

Συνάντηση στο πολιτικό γραφείο της Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτή Ν. Ηλείας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) μετά από πρόσκληση της Δρος Αυγερινοπούλου να οργανωθεί επίσκεψη της Πα.Δ.Ε.Ε. στο Νομό Ηλείας.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία  σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων που εκλέγονται σε τρίτες χώρες.

Σήμερα τα μέλη της αριθμούν τα 200 προερχόμενα από 27 χώρες.

Σε αυτά περιλαμβάνονται πρ. πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ των Η.Π.Α., κος Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Βουλευτής Δυτικής Αυστραλίας, κος Πήτερ Κατσαμπάνης και η κα Μαρία Δασκαλάκη, υπεύθυνη Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και ο κος Γεώργιος Νούλας, Δικηγόρος και συγγραφέας του βιβλίου: “O Ρόλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Αποδήμων.»

Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξήρε την ιστορική και πολιτιστική σημασία του Ν. Ηλείας, καθώς και την αναπτυξιακή δυναμική του Νομού, και προσκάλεσε τους Βουλευτές -μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. να επισκεφτούν στο τέλος Ιουλίου 2017 τον Νομό.

Οι Βουλευτές δέχτηκαν την πρόσκληση της Δρος Αυγερινοπούλου και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.

Ακούστε τι ανέφερε η κ. Αυγερινοπούλου στο IONION FM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top