25 Φεβ 2017
0 σχόλια

Προσεχώς επαναλειτουργία Υποθηκοφυλακείων Πύργου και Αμαλιάδας

επαναλειτουργία Υποθηκοφυλακείων Πύργου και Αμαλιάδας
Ψηφίστηκε η διάταξη για τα υποθηκοφυλακεία – Τι επισημαίνει ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης


Ρύθμιση – ανάσα για την επαναλειτουργία των κλειστών υποθηκοφυλακείων, δίνει η διάταξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτέλους ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Έτσι, αμέσως μόλις λήξουν και τα επόμενα διαδικαστικά θέματα, πιθανόν απαιτούνται κάποιες Υπουργικές αποφάσεις ή Π.Δ , θα ανοίξουν ξανά τα Υποθηκοφυλακεία Πύργου και Αμαλιάδας που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει η μη λειτουργία τους στην εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Ο Ηλείος βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης που είναι από εκείνους που μεταξύ άλλων, πίεσαν πολύ για να δοθεί η πολυπόθητη λύση τόνισε ότι με την τροπολογία αυτή «αντιμετωπίζονται παθογένειες χρόνων και επιλύεται άλλο ένα καυτό πρόβλημα, για το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις αδιαφόρησαν και το οποίο κληρονόμησε η κυβέρνησή μας.

Με τη ρύθμιση αυτή μετατρέπονται τα άμισθα υποθηκοφυλακεία σε έμμισθα, ύστερα από γνωμοδότηση της ολομέλειας του Πρωτοδικείου, και επιτυγχάνεται η άμεση επαναλειτουργία όσων είναι σήμερα κλειστά.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται οριστικά η πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς και όλων των εμπλεκομένων.

Συγχρόνως, διασφαλίζονται τα έσοδα του Δημοσίου ενώ διατηρούνται οι θέσεις εργασίας, τερματίζοντας την εργασιακή ομηρεία των εργαζομένων.»

Πηγή: proini.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top