21 Φεβ 2017
0 σχόλια

Υπό το διαρκή φάσμα της απώλειας υπηρεσιών βρίσκεται η περιοχή Ανδρίτσαινας

Υπό το διαρκή φάσμα της απώλειας υπηρεσιών βρίσκεται η Ανδρίτσαινα
Εντείνονται οι φήμες για τη μοναδική τράπεζα που λειτουργεί σε μεγάλη ακτίνα
- Πληθαίνουν οι φωνές για την επιστροφή της έδρας στο ιστορικό μέρος


Υπό το διαρκή κίνδυνο  της απώλειας και των λιγοστών εναπομεινάντων  υπηρεσιών  βρίσκεται η περιοχή της Ανδρίτσαινας, λόγω  της υποτονικής κίνησης  που εξακολουθεί να υπάρχει στο ιστορικό αυτό μέρος.

Ωστόσο οι καταγραφές που γίνονται συχνά για τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η Ανδρίτσαινα, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης αλλά και αρνητικών αναφορών προς εμπλεκόμενους φορείς σε κεντρικό επίπεδο, με σκοπό την απομάκρυνση και των τελευταίων υπηρεσιών από την περιοχή.

Τελευταίο παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί  η μοναδική τράπεζα που απέμεινε στην περιοχή, για την οποία φημολογείται έντονα πως βρίσκονται σ’ εξέλιξη ενέργειες για το κλείσιμό της στην κωμόπολη.

Κάτι συγκεκριμένο πάντως για  το ζήτημα αυτό δεν υπάρχει, παρά μόνο  έχουν υποπέσει πληροφορίες στην αντίληψη  κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν μπορούν να κρύψουν την έντονη ανησυχία τους με ένα τέτοιο φαινόμενο.

Βέβαια ενέργειες προκειμένου  να απομακρυνθεί η μοναδική τράπεζα  που λειτουργεί σε πολύ μεγάλη ακτίνα, έχουν γίνει στο παρελθόν, οι οποίες ευτυχώς δεν καρποφόρησαν…

Όμως όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις (Επικούρειος, Κέντρο Υγείας κλπ.) οι τοπικοί φορείς πιάνονται  εξ απήνης και συνήθως ενεργούν εκ των υστέρων, αφού στο μεταξύ έχουν… άλλοι μεριμνήσει  για να μην ερημώσει εντελώς το μέρος!

Αν και αυτή τη φορά γίνει κάτι ανάλογο με τη μοναδική τράπεζα, οι εν λόγω φορείς θα είναι υπόλογοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ανδρίτσαινα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η έδρα

Εξάλλου  πληθαίνουν οι φωνές το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τον επανασχεδιασμό του Καλλικρατικού χάρτη και στην επιστροφή της έδρας στην ιστορική Ανδρίτσαινα.

Κάτι τέτοιο αναφέρει σαν βασική προϋπόθεση για την επίλυση  όλων των φλεγόντων θεμάτων της ορεινής Ολυμπίας, η ιστορική έκδοση «Νέος Ορίζων», η οποία τονίζει πως θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα τα κάτωθι θέματα:

-Να βγει επιτέλους η Ανδρίτσαινα από το περιθώριο με μια νέα διαφημιστική καμπάνια που θα αφορά δράσεις χειμερινού και θρησκευτικού τουρισμού, τα παραδοσιακά στοιχεία της πέτρινης κωμόπολης, τον Επικούριο Απόλλωνα, κ.α.

-Να εγκαθιδρυθεί παράρτημα Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ανδρίτσαινα, όπου θα διοργανώνονται περιβαλλοντικά μαθήματα με επίκεντρο την ορεινή φύση.

-Να δοθούν κίνητρα για την εφαρμογή προγράμματος Leader στην Ανδρίτσαινα, ώστε να αναπαλαιωθούν όλα τα πανέμορφα πέτρινα κτίρια της πόλης, αρκετά εκ των οποίων είναι ετοιμόρροπα.

-Να προχωρήσει η ανάπλαση και ανάδειξη της πόλης με αποκατάσταση των πέτρινων καλντεριμιών.

-Για την εξυπηρέτηση των τουριστών επιβάλλεται εγκατάσταση μηχανήματος ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και μόνιμο επανδρωμένο ασθενοφόρο σε 24ωρη επιφυλακή.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top