13 Ιαν 2017
0 σχόλια

Ηλεία: «Αγώνας δρόμου» για τις συνταγογραφήσεις!

«Αγώνας δρόμου» για τις συνταγογραφήσεις!
Σε κίνδυνο τίθεται η ζωή πολλών ηλικιωμένων στην επ. Ολυμπίας εξαιτίας της έλλειψης Internet


«Αναγκαστικά μαζεύω τα βιβλιάρια και πηγαίνω για συνταγογραφήσεις στην Κρέστενα» δήλωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διασέλλων κ. Κώστας Βασιλακόπουλος.

Εφιάλτης η αναγραφή φαρμάκων  στα  Διάσελλα και σε άλλες τοπικές κοινότητες- Ολόκληρα χιλιόμετρα διανύουν όσοι έχουν μεταφορικό μέσο

Σε διαρκή κίνδυνο βρίσκεται η ζωή εκατοντάδων κατοίκων (κυρίως ηλικιωμένων) σε πολλά χωριά της επαρχίας Ολυμπίας, λόγω της αδυναμίας που υπάρχει για την ηλεκτρονική αναγραφή των φαρμάκων τους από την έλλειψη διαδικτύου.

Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι πιο έντονο στις Τ.Κ. Διασέλλων, Καλυβακίων, Πλουτοχωρίου, Χ. Παπαδούς κ.α. όπου  ελλείψει Internet οι κάτοικοι αναγκαστικά πηγαίνουν σε άλλες περιοχές για να γράψουν τα φάρμακά τους, ενώ όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα περιμένουν από συγχωριανούς τους να τους εξυπηρετήσουν, με εμφανή τον κίνδυνο για τη ζωή τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στα  Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην οποία έκλεισε το αγροτικό ιατρείο εξαιτίας της απουσίας διαδικτύου, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Τ.Κ. να μεταφέρει ο ίδιος τα βιβλιάρια πολλών ηλικιωμένων, προκειμένου να τους γράψουν φάρμακα στο νοσοκομείο Κρεστένων!

«Αναγκαστικά μαζεύω τα βιβλιάρια και πηγαίνω για συνταγογραφήσεις στην Κρέστενα, τη στιγμή που οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και έχουν άμεση ανάγκη από φάρμακα» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διασέλλων κ. Κώστας Βασιλακόπουλος.

 Δύο …ταχύτητες

Πρόσφατα εξάλλου εκ μέρους του ΟΤΕ ανακοινώθηκε η υλοποίηση του έργου για αγροτικό Internet (rural broadband) σε χωριά της Ηλείας, τα οποία επί το πλείστον είναι ορεινά.

Ωστόσο για  αρκετές περιοχές της επ. Ολυμπίας η εγκατάσταση Internet παραμένει όνειρο …απατηλό, αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πληροφορίες λένε πως έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση ασύρματου διαδικτύου σε τοπικές κοινότητες του δήμου.

Οι δυσχέρειες πάντως που υπάρχουν γύρω από τη σύγχρονη τεχνολογία στην
παραπάνω περιοχή, οι οποίες συχνά επεκτείνονται  και στα τηλεοπτικά κανάλια, αποτελούν  αντικείμενο έντονου προβληματισμού καθώς και συχνών συζητήσεων, κυρίως μεταξύ των νέων που δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγία.

«Οι νέοι στην  περιοχή μας δεν μπορούν  να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που παρουσιάζει το διαδίκτυο , λόγω της απουσίας δικτύων που θα επιτρέψουν τη συνεχή είσοδο και παραμονή στο ιντερνέτ και όχι με ασύρματο σύστημα που γίνεται σήμερα» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Λέφας.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top