13 Ιαν 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες - Περίοδος αντιρρήσεων σε 60 ημέρες

Ηλεία: Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες
Δείτε ΕΔΩ ποιες εκτάσεις είναι δασικές και ποιες όχι στην περιοχή σας

Η αντίστροφη μέτρηση για την κύρωση των δασικών χαρτών του νόμου Ηλείας ξεκίνησε με την ανάρτησή τους σήμερα από τη Δασική Υπηρεσία.

Ένα μεγάλο έργο ίσως το μεγαλύτερο αυτή την στιγμή στη Δασική Υπηρεσία παίρνει σάρκα και οστά.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος που έχει έκταση εκτός σχεδίου πόλης, θα πρέπει να ενημερωθεί ώστε σε περίπτωση αν η έκτασή του χαρακτηρίζεται δασική ή όχι, να ασκήσει έγκαιρα τις αντιρρήσεις του.

Να σημειωθεί, πως η περίοδος αντιρρήσεων κατά των Δασικών Χαρτών ορίζεται, από την τελευταία επίσημη δημοσίευση, σε 60 ημέρες για τους κατοίκους του εσωτερικού και 80 για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Επιπλέον, βάση της σχετικής Νομοθεσίας δεν προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης της παραπάνω χρονικής περιόδου και για την συγκεκριμένη περίπτωση η διαδικασία γίνεται μόνο μια φορά.

Ακόμα, για όποιον ιδιοκτήτη γεωτεμαχίου που φαίνεται να έχει πρόβλημα στον Δασικό Χάρτη και δεν υποβάλλει αντίρρηση και από την στιγμή που κυρωθεί ο χάρτης δεν θα έχει το δικαίωμα να το πουλήσει ή να το μεταβιβάσει, δεν θα μπορεί να λάβει αγροτική επιδότηση και όταν γίνει η κτηματογράφηση το Ελληνικό Δημόσιο θα το δηλώσει ως ιδιοκτησία του.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι για την επίλυση των θεμάτων τους θα πρέπει να επιλέξουν τα ιδιωτικά Δασολογικά Γραφεία, καθώς και ο Τεχνικός Σύμβουλος που θα τους εκπροσωπήσει θα πρέπει να έχει ειδικές γνώσεις φωτοερμηνείας, γνώσεις των δασικών θεμάτων και γνώση της δασικής νομοθεσίας.

Πηγή: iliaweb.gr

Δείτε ποιες εκτάσεις είναι δασικές και ποιες όχι στην περιοχή σας ΕΔΩ

Δείτε επίσηςΗλεία: Ψάξτε τα χωράφια σας στους δασικούς χάρτες, ποτέ δεν ξέρεις...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top