3 Δεκ 2016
0 σχόλια

Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηλείας: Αιτία πολέμου τα μέτρα τους - Βίντεο

Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηλείας: Αιτία πολέμου τα μέτρα τους
Για την πανεργατική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου


Συνέλευση, με τα σωματεία και τους συνδικαλιστές του νομού στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, πραγματοποίησε χθες το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού μας.

Σκοπός τους η καλύτερη διοργάνωση ενόψει της πανεργατικής απεργίας που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκέμβρη.

Ο κ. Άγγελος Μπούζης, πρόεδρος του συνδικάτου, μας είπε: «Πρέπει να μην χάνουμε ώρα.

Η απεργία πρέπει να οργανωθεί σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Για να ορθοποδήσει η καπιταλιστική οικονομία πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη, χωρίς κανένα περιορισμό στο ύψος του μισθού και τον ημερήσιο χρόνο εκμετάλλευσης!

Τα μέτρα που επιθυμεί η κυβέρνηση να περάσει είναι αιτία πολέμου, όπως ήταν και τα προηγούμενα, όπως θα είναι και τα επόμενα αν δεν τους σταματήσουμε.

Με την επιτυχία της απεργίας θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να εμποδίσουμε τα μέτρα, να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, την υποχρεωτικότητά τους, την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού,ένα σταθερό περιβάλλον εργασίας, αποκατάσταση όλων των απωλειών, να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων που στόχο έχουν να μας καταπνίξουν και να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους άνεργους.

Πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Μόνο οι αγώνες ενάντια σε αυτά τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα».


Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top