27 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Το Λαντζόι γιόρτασε τον προστάτη του Άγιο Δημήτριο

Το Λαντζόι γιόρτασε τον προστάτη του Άγιο Δημήτριο
Η Ιερή Μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, ενός από τους πλέον δημοφιλείς και γνωστούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ο οποίος υπήρξε το πιο ωραίο και ιδανικό πρότυπο Χριστιανού νέου, εορτάστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Δ.Δ. του Λαντζοΐου, με κάθε Ιεροπρέπεια και την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη.


Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, ο οποίος, με Θεολογικό τρόπο, αναφέρθηκε στην αγιότητα, στον βίο και στο μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου.

Την κυρία ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών, ενώ ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της κοινότητας.

Κατά τις Θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις, το παρόν έδωσαν πολλοί κάτοικοι της Ενορίας καθώς και οι εφημέριοι Χελιδονίου π. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Λαμπετίου π. Διονύσιος Μιχαλόπουλος και Αγίου Γεωργίου Λαντζοΐου π. Διονύσιος Μπακόπουλος. Επίσης παρόν ήταν ο πρώην Βουλευτής Ηλεία και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.

Πηγή: myilianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top