27 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ανδρίτσαινα: Μπάζα και ανακυκλώσιμα στο... «Πράσινο Σημείο»

Ανδρίτσαινα Μπάζα και ανακυκλώσιμα σε «Πράσινο Σημείο»
Ιδιαίτερα επιβαρυμένος είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο χώρος των παλαιών σφαγείων στον επαρχιακό δρόμο Ανδρίτσαινα - Μεγαλόπολη, περίπου  4χλμ. από την Ανδρίτσαινα.


Το συγκεκριμένο σημείο έχει επιλεγεί ως Πράσινο Σημείο από τη δημοτική αρχή και έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό για να ξεκινήσει μετά τη ψήφιση του υπό διαβούλευση νόμου για την ανακύκλωση, γι’αυτό και είχε αποφασιστεί η εναπόθεση ανακυκλώσιμων ή ανακτήσιμων υλικών στο σημείο, προκειμένου να είναι έτοιμος ο δήμος για την άμεση μετατροπή του σε Πράσινο Σημείο.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες ο χώρος έχει επιβαρυνθεί αρκετά, αφού έχει συσσωρευτεί πλήθος αντικειμένων αταξινόμητο, ενώ σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στην εφ. «Πατρίς», εντοπίστηκαν πλαστικές σακούλες.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα περισσότερα –αν όχι όλα- τα υλικά είναι ανακυκλώσιμα, όμως είναι… ατάκτως ερριμμένα και εκτεθειμένα για αρκετό καιρό, με  συνέπεια να φθείρονται και να περιορίζεται μέρα με τη μέρα η δυνατότητα ουσιαστικής τους ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με όσα επισήμαναν κάτοικοι της περιοχής στην εφ. «Πατρίς», η απόφαση της δημοτικής αρχής να αφήνει την είσοδο ανοιχτή για να διευκολύνει στην εναπόθεση, ερμηνεύτηκε με… κατάχρηση από  ορισμένους πολίτες, αφού εναποθέτουν ό,τι μπάζα έχουν χωρίς οργάνωση και έλεγχο.

«Συμφωνήθηκε να εναποθέτουμε ανακυκλώσιμα και να υπάρχει έλεγχος και συμμάζεμα, όχι να πετάει ο καθένας ό,τι θέλει και όποτε θέλει», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» κάτοικος της Ανδρίτσαινας.

Σύμφωνα, πάντως, με υψηλά ιστάμενο στέλεχος του δήμου, στις σακούλες δεν περιέχονται σκουπίδια αλλά ρούχα και άλλα ανακτήσιμα-ανακυκλώσιμα υλικά.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι ο χώρος είναι περιφραγμένος με κτίριο και γι’αυτό επελέγη ως Πράσινο Σημείο, και πρόσθεσε ότι σύντομα θα προβεί στην ταξινόμηση των υλικών και στη βελτίωση της εικόνας του σημείου ως προς την τάξη και την εικόνα του.

Από ό,τι με πληροφόρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος,  ο χώρος έχει προεπιλεγεί ως Πράσινο Σημείο διότι είναι έτοιμος, περιφραγμένος και έχει κτίριο και θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη λύση, αν και εμένα δεν με ικανοποιεί λόγω απόστασης, γιατί δεν εξυπηρετεί όλες τις ΤΚ και θα χρειαστεί κι άλλος χώρος.

Έλλειμμα δικό μας που πρέπει να διορθωθεί άμεσα, είναι τα όποια είδη έχουν τοποθετηθεί από τους δημότες, να ταξινομηθούν και να μπουν στο κτίριο για να μένει ο χώρος πάντα ελεύθερος», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Μπαλιούκος, απευθύνοντας έκκληση στους δημότες ώστε στους χώρους που έχουν προεπιλεγεί να μπαίνουν μέσα με τάξη και να μην τα αφήνουν όπως τα ξεφορτώνει το φορτηγό.

«Δεν πρέπει να δίνουμε αρνητική όψη και εικόνα.

Ο χώρος αυτός, επειδή το ζητούν οι φορείς της Ανδρίτσαινας, θα φυτευτεί και θα μπει κάποιο παραπέτασμα για να μη δίνει αυτήν την εικόνα, ώσπου να γίνεται η συλλογή και ο διαχωρισμός των αντικειμένων», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, επισημαίνοντας ότι αρκετά υλικά –κυρίως έπιπλα- είναι ανακτήσιμα και πολλές οικογένειες χωρίς οικονομική δυνατότητα τα παίρνουν με χαρά, κάτι που ήδη γίνεται και στη ΔΕ Σκιλλούντος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του δήμου, μετά τον καθαρισμό στις ΤΚ Γραίκα, Γρύλλου, Πλατιάνας, θα ακολουθήσει το συγκεκριμένο σημείο στη ΔΕ Ανδρίτσαινας.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top