27 Οκτ 2016
0 σχόλια

ΤΑΠ Ηλείας: Παράταση στα δάνεια πυρόπληκτων-σεισµοπλήκτων στο πρόγραμμα αποκατάστασης πληγέντων κτιρίων

ΤΑΠ Ηλείας: Παράταση στα δάνεια πυρόπληκτων-σεισµοπλήκτων
Απόφαση Σπίρτζη – Οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους


Με απόφαση του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, η οποία ανακοινώθηκε από το ΤΑΠ Ηλείας δίδεται παράταση προθεσμιών για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής στους Ηλείους δικαιούχους πληγέντες, για την αποκατάσταση κτιρίων που έχουν πληγεί ή από τις πυρκαγιές του 2007, ή από το μεγάλο σεισμό του 2008, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα από τους δικαιούχους με στόχο να ολοκληρωθούν οι επισκευές ή ανακατασκευές των πληγέντων σπιτιών.

Σύμφωνα µε την απόφαση, που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΑΠ Ηλείας, ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Α. Για την Επισκευή Κτιρίων: Όταν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα αίτηση για άδεια επισκευής.

Ορίζεται καταληκτική ημερομηνία η 31η Δεκεμβρίου 2016, για την υποβολή αίτησης συµπλήρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, για έκδοση άδειας επισκευής, µε την προϋπόθεση ότι το κτίσμα δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο στο παρελθόν από προγενέστερο σεισμό.

Η ισχύς των αδειών επισκευής που είχαν εκδοθεί έως και 31.12.2012, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Οι αιτήσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για χορήγηση β δόσης στεγαστικής συνδρομής και βεβαίωσης περαίωσης εργασιών υποβάλλονται, σε κάθε περίπτωση, εντός του χρόνου ισχύος της άδειας επισκευής.

Β. Για την Ανακατασκευή Κτιρίων ή Αυτοστέγαση και για τις περιπτώσεις που έχουν λήξει οι αντίστοιχες προθεσμίες ή πρόκειται να λήξουν εντός των τασσομένων, µε την παρούσα απόφαση, προθεσμιών: Όταν έχει εκδοθεί Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής.

Ορίζεται καταληκτική προθεσμία η 17η Φεβρουαρίου 2017, για την υποβολή αίτησης, µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για χορήγηση έγκρισης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση, µε την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί Βεβαίωση Καθορισμού και έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει, η προθεσμία των (12) ή (18) μηνών αντίστοιχα από την έκδοση αυτής. Όταν έχει εκδοθεί Έγκριση Χορήγησης Α ∆όσης.

Ορίζεται καταληκτική ημερομηνία η 31η Δεκεμβρίου 2016, για την υποβολή αίτησης µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για χορήγηση β δόσης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση µε αγορά υπό ανέγερση κτιρίου, στις περιπτώσεις που έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει η προθεσμία των (4) ετών από την έκδοση της έγκρισης χορήγησης της α’ δόσης.

Για τις Βεβαιώσεις χορήγησης β δόσης στεγαστικής συνδρομής, που θα εκδοθούν κατ’ εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ορίζεται προθεσμία δύο (2) ετών από την έκδοση της β δόσης για την υποβολή αίτησης για χορήγηση γ δόσης. Όταν έχει εκδοθεί Χορήγηση Β ∆όσης

Ορίζεται καταληκτική ημερομηνία η 31η Δεκεμβρίου 2016, για την υποβολή αίτησης µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για χορήγηση γ δόσης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση µε αγορά υπό ανέγερση κτιρίου, στις περιπτώσεις που έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει η προθεσμία των (6) ετών από την έκδοση της έγκρισης χορήγησης της α’ δόσης Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής καθώς και οι υπουργικές αποφάσεις καθορισμού διαδικασιών χορήγησης της.

iliaweb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top