25 Αυγ 2016
0 σχόλια

911 οι Ηλείοι επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - Άνοιξαν νέα σελίδα στη ζωή τους!

911 οι Ηλείοι επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Ολοκληρώθηκε χθες με την ανακοίνωση των βάσεων ο κύκλος του «δράματος» των Ηλείων υποψηφίων και των οικογενειών τους, δίνοντας «λύση» σε ποια σχολή κατάφεραν να εισαχθούν.


Δεκάδες είναι αυτοί που είδαν με βεβαιότητα πια το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα και να εκπληρώνονται οι προσδοκίες τους.

Και είναι και οι πιο πολλοί αυτοί που θα πρέπει να συμβιβαστούν με τη δεύτερη ή τρίτη επιλογή τους ή θα αποφασίσουν να ξαναδοκιμαστούν του χρόνου μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων…

Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε πως φέτος είναι περισσότεροι οι εισακτέοι από το νομό μας στις ανώτερες σχολές: 911 συνολικά!

Από αυτούς οι 588 εισάγονται μάλιστα σε Ανώτατες Σχολές και οι 323 σε ΤΕΙ.

Καλή δουλειά στα περιφερειακά

Από τα στοιχεία επίσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπ. Παιδείας, προκύπτει το συμπέρασμα, όπως μπορείτε να δείτε και στα γραφήματα και τους πίνακες που ακολουθούν,

ότι πέραν του Πύργου και της Αμαλιάδας, όπου λόγω μαθητικού πληθυσμού οι εισαγόμενοι στις σχολές κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, είναι σημαντικός ο αριθμός των αποφοίτων των λεγόμενων «περιφερειακών» Λυκείων ( Γενικών και Επαγγελματικών ) που εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Κάποιες μάλιστα περιπτώσεις μπορούμε να πούμε πως αποτελούν ευχάριστη έκπληξη (Λεχαινά, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Κρέστενα, Πελόπιο κλπ).

Σπουδές στα ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας!

Οι 29 είναι παιδιά που θα μείνουν να σπουδάσουν στον τόπο τους καθώς εισάγονται στις σχολές των ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας, (δέκα στον Πύργο και 19 στην Αμαλιάδα).

Από τον αριθμό και μόνον των Ηλείων που επέλεξαν να σπουδάσουν εδώ, βγαίνει και το συμπέρασμα ότι η σχολή του ΤΕΙ Αμαλιάδας, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ως αντικείμενο, από το περίεργο «μόρφωμα» του τμήματος του Πύργου, επίτευγμα του περίφημου σχεδίου ΑΘΗΝΑ.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι η βάση εισαγωγής στον Πύργο έπεσε στα 6.364 μόρια (!) μετά την κατάργηση του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και την συγχώνευση με το Τμήμα Μουσειολογίας.

Το «νέο» που μας προέκυψε ως «Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων», φέτος, έχει βάση εισαγωγής κάτω από τη βάση!

Αντίθετα στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα αυξήθηκε η βάση στα 10.825 μόρια!
grafima

grafima.1

Πηγή: Εφημερίδα ilia24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top