25 Αυγ 2016
0 σχόλια

Παγκόσμιο σοκ από τον σεισμό στην Ιταλία: Τουλάχιστον 247 νεκροί

Παγκόσμιο σοκ από τον σεισμό στην Ιταλία
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οι τραυματίες φτανουν τους 400 ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια


Τουλάχιστον 247 είναι οι νεκροί από το σεισμό που χτύπησε την κεντρική Ιταλία όπως ανακοίνωσαν τις πρωινές ώρες της Πέπμτης επίσημες Ιταλικές πηγές.

Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής 368. Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών

Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στις 3:36 π.μ. τοπικής ώρας (4:36 πμ ώρα Ελλάδας).

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων και τις ώρες αυτές συνεχίζουν να σκάβουν, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από οκτακόσια μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Διάβασε περισσότερα στο: parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top