27 Απρ 2016
0 σχόλια

Η Ηλεία της ιστορίας και του Πολιτισμού έλαμψε! Εντυπωσιακό και φέτος το "Ηλείας Εγκώμιον"

Εντυπωσιακό και φέτος το "Ηλείας Εγκώμιον"
Και όμως, η Ηλεία υπάρχει, έχει πολιτισμό, έχει ιστορία, εντυπωσιάζει


Σε αντίθεση με την συχνά μίζερη καθημερινότητα, η Ηλεία μπορεί να συναρπάσει!

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην επιβλητική και εντυπωσιακή εκδήλωσηΕγκώμιο  για την Ηλεία και την Ιστορία της από τα βάθη των αιώνων μέχρι και σήμερα που πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου, στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Το κοινό ήταν πυκνό και γέμισε ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης, για  να απολαύσει  μουσική, εικόνα, ποίηση  και ταυτόχρονα ιστορικά αρχαιολογικά στοιχεία για την Ίδρυση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον πιο αρμόδιο για το θέμα Κοινωνιολόγο, Λαογράφο και δημοσιογράφο  κ. Γιώργο Λεκάκη, που  στην εμπεριστατωμένη ομιλία του κατέδειξε την ιστορική αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εκδήλωση, την οποία οργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ν. Ηλείας επικεντρώθηκε στους τρεις μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους, την Αρχαία Ολυμπία, τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, την Α. Ήλιδα και το Μουσείο του Πύργου, μέσα από την ποίηση καταξιωμένων δημιουργών συνδυασμένη με την ανάλογη μουσική και εικόνα και πραγματικά ήταν σε απόλυτη αρμονία  τον γενικό τίτλο της «Ηλείας εγκώμιον».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Έφορος Πολιτισμού της Λέσχης κ. Χρήστος Σκυλάκος και προλόγισε ο Πρόεδρός της κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές και απονέμοντας τους, τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους της Πολιτιστικής Λέσχης, τονίζοντας :

''  Η σημερινή εκδήλωση... Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην Ηλεία, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά,φιλοδοξώντας να γίνει Θεσμός

Ευχή και προσδοκία, η προβολή του τόπου μας, αλλά και αξίωση και στόχος, η επιστροφή των αρχαιοτήτων στην κοιτίδα τους καθώς και τη διαφύλαξη των πολιτιστικών συμβόλων και αγαθών, μη επιτρέποντας την  αλλοίωση και αλλοτρίωση των Ιστορικών δεδομένων,η προστασία  των  μνημείων  και των πολιτισμικών  χαρακτηριστικών,που αποτελούν υπέρτατη και μοναδική, στους αιώνες, παρακαταθήκη του Νομού μας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top