8 Νοε 2015
0 σχόλια

Λαογραφικό Μουσείο Νέας Φιγαλείας: Δέκα χρόνια μετά τα εντυπωσιακά εγκαίνια

Λαογραφικό Μουσείο Νέας Φιγαλείας
Στις 29-10-2005 εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Mουσείο Ν. Φιγαλείας που είναι ένα πραγματικό στολίδι το οποίο περικλείει την ιστορία της Ζούρτσας και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Ολυμπίας.


Το Λαογραφικό Μουσείο ολοκληρώθηκε έπειτα από 17 χρόνια, χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων και την συμβολή των Ζουρτσάνων και των φίλων της Ζούρτσας. Μιλώντας, η τότε πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μίνα Κέκη-Παπακυριακοπούλου υπογράμμισε ότι «το χωριό και οι απανταχού Ζουρτσάνοι αγάπησαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, βοήθησαν και στήριξαν το Σύλλογο».

Τα εγκαίνια έγιναν από τον τότε Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτριο Αβραμόπουλο ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς το Σύλλογο για τη δημιουργία του Μουσείου που όπως τόνισε «ενσαρκώνει μόνο του τη συνείδηση των κατοίκων της όμορφης κωμόπολης».

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε τότε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας που χαρακτήρισε το Μουσείο την «ψυχή της Ζούρτσας και το πνεύμα της Ολυμπίας». Ο Δήμαρχος Φιγαλείας Γιάννης Πιπιλής εξήρε την προσπάθεια του Συλλόγου που «παρουσίασε το αριστούργημα το οποίο είναι και στολίδι της Νέας Φιγαλείας».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Παναγιώτης Αδρακτάς, Γιώργος Κοντογιάννης, Κρινιώ Κανελλοπούλου και Γιάννης Κουτσούκος, ο τότε Νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρακόπουλος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, πολλοί Ζουρτσάνοι κάτοικοι και από όλη την Ελλάδα και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή που επισκέφθηκαν τη Νέα Φιγαλεία με πούλμαν.

Σήμερα(29-10-2015), δέκα χρόνια μετά τα εγκαίνια η αλήθεια είναι πως το μουσείο δεν έχει την ανταπόκριση που θέλαμε, μόλις πέρυσι βγήκαν διαφημιστικά φυλλάδια ενώ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έως και σήμερα η επισκεψιμότητα του κρίνεται σχετικά καλή.

Δειτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό από τα Εγκαίνια -Εκθέματα - Κτήριο - Άρθρο

ΕΓΚΑΙΝΙΑhttp://www.zourtsa.gr/ZMousioEgkenia.htm

ΕΚΘΕΜΑΤΑhttp://zourtsa.gr/ZMousioEkthemata.htm

ΚΤΗΡΙΟhttp://zourtsa.gr/ZLaografikoMousio.htm

ΑΡΘΡΟhttp://zourtsa-blog.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7.html

*** Το Λαογραφικό Μουσείο της Ζούρτσας είναι ανοιχτό καθημερινά 10-12 π.μ. (και Σαββατοκύριακο).

Όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Μουσείο οποιαδήποτε άλλη ώρα μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Δήμητρα Τάγαρη-Γιαννίκου στα τηλ.: 6974 692895 και 26250 41400.

Με πληροφορίες απο το: Φιγαλεία τοπικές ειδήσεις - facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top