1 Ιουλ 2015
0 σχόλια

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Νέο διάγγελμα Τσίπρα

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς αναμένεται από στιγμή σε στιγμή νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, μετά και την αποστολή νέας πρότασης προς τους Θεσμούς 

και της επιστολής Τσίπρα, η οποία καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα δέχεται -με κάποιες ενστάσεις- τις προτάσεις που κατατέθηκαν το Σαββατοκύριακο.


Στη νέα πρόταση υπάρχει σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των Θεσμών, με την κυβέρνηση να ζητάει μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM, ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι αρνητικές, ωστόσο στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις. Ένα σενάριο που κυκλοφορεί από χθες αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την ανάκληση του δημοψηφίσματος προκειμένου να κλειδώσει τη συμφωνία, εν μέσω ενός ασφυκτικού πλαισίου που έχει προκαλέσει η επιβολή των capital controls και το γεγονός ότι δεν πληρώθηκε το ΔΝΤ και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα.

Στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το δημοψήφισμα αξιοποιήθηκε ως διαπραγματευτικό χαρτί από την κυβέρνηση, με τον δημοσιογράφο της WSJ Σάιμον Νίξον να μεταδίδει ότι πηγή του Eurogroup εκτιμά πως ο Αλ. Τσίπρας θα ακυρώσει το δημοψήφισμα πριν την αποψινή τηλεδιάσκεψη (18.00), η οποία θα εξετάσει την ελληνική πρόταση.

Οι αντιδράσεις σε αυτό -εντός κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ- είναι έντονες, ενώ το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από την Ευρώπη και δη από το Βερολίνο είναι πως... τώρα είναι αργά, πρώτα να κάνετε το δημοψήφισμα.

Δείτε LIVE το πρόγραμμα της ΕΡΤ ΕΔΩ

Δείτε live τις τελευταίες εξελίξεις στοnooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top